Oltean despre MFP: Sunt perfecționați în hoție, au furat 120 de milioane de euro în nici șase minute

Oltean despre MFP: Sunt perfecționați în hoție, au furat 120 de milioane de euro în nici șase minute
Publicat: 30/08/2013, 14:40
Actualizat: 28/03/2019, 10:51

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean declară că depunerea proiectelor pentru ajutorul de minimis a fost „o mascaradă premeditată de guvernare și de conducerea Ministerului de Finanțe”, iar reprezentanții puterii sunt „perfecționați în hoție”, furând 120 milioane de euro în cinci minute și 41 de secunde.

„Una din temele extrem de dezbătute în ultimele zile a fost și sesiunea de depunere de proiecte pentru ajutoare de stat minimis care a avut loc în 28 august. După ce sesiunea de depunere a proiectelor a fost amânată de trei ori din considerente doar de Ministerul Finanțelor cunoscute, probabil nu erau pregătite toate strategiile pentru a se asigura depunerea de proiecte doar de către cei susținuți de actuala putere, iată că în 28 august Ministerul Finanțelor decide la ora 8.30 să înceapă sesiunea de depunere online a proiectelor pentru acest ajutor extrem de important pentru IMM-uri. Întregul process de depunere a durat 5 minute și 41 de secunde, timp în care au trebuit să fie depuse cel puțin 600 de proiecte pentru epuizarea sumei de 500 de milioane de lei, circa 120 de milioane de euro. La cinci minute și 41 de secunde s-a anunțat că suma e epuizată și sesiunea închisă”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL a afirmat că nu este specialist, dar că a discutat cu câteva persoane care i-au spus că nu se pot depune șase sute de proiecte în nici șase minute, „indiferent cât de rapid ar fi sistemul și de perfecționat”.

„Este imposibil să se depună în această perioadă un număr atât de mare de proiecte. PDL apreciază că întreaga sesiune de depunere a acestor proiecte a fost o mascaradă, dacă vreți o hoție premeditată de către actuala guvernare și în speță de conducerea Ministerului de Finanțe, fiindcă el a fost cel care a gestionat procesul de depunere a proiectelor, o hoție care s-a derulat pe parcursul a cinci minute și 41 de secunde. Vă dați seama cât de perfecționați sunt în hoție și în furt dacă în 5 minute și 41 de secunde au reușit să fure 120 de milioane de euro?”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Acesta a adăugat că PDL a cerut, încă de miercuri, anularea sesiunii de depunere a proiectelor și reluarea acesteia într-o „transparență totală” și cu asigurarea accesului liber al fiecărui agent economic interesat de accesul la acest ajutor.

Miercuri dimineață, mai mulți întreprinzători care au încercat să acceseze pagina de internet a Ministerului Finanțelor au reclamat că secțiunea dedicată schemei de minimis în valoare maximă de 500 milioane lei s-a blocat după deschidere, iar la scurt timp procesul de selecție a fost declarat închis, aceștia nemaiputând aplica pentru ajutorul financiar.

Ca urmare, Ministrul Finanțelor a decis ca sesiunea de înregistrare online pentru schema de minimis, derulată miercuri dimineața, dar reclamată de mai mulți înreprinzători, să fie anulată și reluată ulterior pentru a fi eliminată astfel orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, majorarea bugetului pentru ajutoarele de minimis acordate IMM-urilor care fac investiții, de la 400 milioane lei la 500 milioane lei (125 milioane euro), plata ajutorului efectuându-se până la finele anului 2015.

Statul acordă ajutoare de minimis, în cadrul unei scheme derulate în perioada 2013-2014, de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investiții, pe o perioadă fiscală de trei ani, dacă aceste firme creează și păstrează șapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la realizarea investiției, în cazul sumelor de peste 100.000 euro.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unde vrea Marea Britanie să construiască următoarea mare centrală nucleară?
×